Istoric

Chipita a fost înființată în Grecia, în anul 1973, ca și companie care producea și comercializa snacksuri cu diferite arome. Produsele noastre principale din acea perioadă au fost pufuleţii Extra cu brânză, urmaţi în 1988 de chipsurile de cartofi.

În anul 1991, a fost introdus pe piaţă croissantul 7DAYS – produs de patiserie ambalat individual - urmat la scurt timp de mini croissantul 7DAYS.

Câțiva ani mai târziu, în 1995, au fost lansate pe piaţă rondelele inovatoare cu diferite arome Bake Rolls, devenind în scurt timp preferatele consumatorilor.

Aproximativ în aceeaşi perioadă, Chipita a început să se definească sub forma companiei internaţionale care este astăzi, fie prin înfiinţarea propriilor filiale, sau prin încheierea de parteneriate strategice, atât cu firme internaţionale mari, cât şi cu firme locale puternice.

Astfel, Chipita a funcționat în afara Greciei din 1996, înființând unități de producție în Bulgaria, urmată de Polonia, România, Rusia și Arabia Saudită și mai recent în Turcia, Malaysia, Mexic, India și Slovacia (2020). În această perioadă, Chipita a înființat, de asemenea, birouri comerciale în 11 țări - Republica Cehă, Germania, Ungaria, Serbia, Slovacia, Croația, în Țările Baltice, Georgia, Ucraina, Belarus și Marea Britanie. 

Chipita este acum prezentă pe plan internațional în 3 categorii majore de produse - cornuri și produse similare din aluat, rondele crocante coapte pe bază de pâine (Bake Rolls) și alte produse.

Produsele noastre, fabricate în 14 unități de producție din 11 țări diferite, sunt livrate consumatorilor într-un total de 56 de țări, fie direct sau indirect prin parteneriate strategice.