Istorijat

Chipita je osnovana u Grčkoj 1973. godine kao kompanija za proizvodnju i prodaju slanih grickalica.
U to vreme, naši glavni proizvodi bile su Extra kukuruzne grickalice sa ukusom sira za kojma je 1988. godine usledio čips od krompira.

Godine 1991. na tržištu se pojavio naš kroasan 7DAYS – pojedinačno pakovano pecivo sa dugim rokom trajanja, a malo kasnije stigli su i kroasani 7DAYS mini. Nekoliko godina kasnije – 1995. godine – naša inovativna grickalica Bake Rolls osvojila je tržište i postala omiljena među potrošačima.

Otprilike u to vreme, Chipita je počela da se ostvaruje kao međunarodna kompanija kakva je danas. U inostrastvu je otvorila podružnice i sklopila strateška partnerstava sa vodećim međunarodnim i lokalnim kompanijama.

Zapravo, Chipita posluje izvan Grčke od 1996. godine tako što otvara proizvodna postrojenja u Bugarskoj, potom u Poljskoj, Rumuniji, Rusiji i Saudiskoj Arabiji, a skorije u Turskoj, Maleziji, Meksiku, Indiji i Slovačkoj (2020). Od tog vremena, Chipita je otvorila i 11 inostranih komercijalnih predstavništva u – Češkoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj, Hrvatskoj, baltičkim zemljama, Gruziji, Ukrajini i Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Chipita je danas prisutna na međunarodnom tržištu sa tri glavne grupe proizvoda – kroasani i slični proizvodi od testa, pečene grickalice na osnovi hleba (Bake Rolls) i drugi proizvodi. 

Naši proizvodi se iz 14 proizvodnih postrojenja u 11 različitih zemalja isporučuju potrošačima u ukupno 56 zemalja, direktno ili putem strateških partnerstava.

Овај веб сајт користи колачиће, укључујући колачиће трећих лица, да би нам помогли да унапредимо ваше искуство прегледања. Наставком прегледања овог веб сајта прихватате коришћење колачића. Додатна обавештења о томе како користимо колачиће и како да управљате њима наћи ћете у нашој Политици коришћења колачића..