Istorijat

Chipita je osnovana u Grčkoj 1973. godine kao kompanija za proizvodnju i prodaju slanih grickalica.
U to vreme, naši glavni proizvodi bile su Extra kukuruzne grickalice sa ukusom sira za kojma je 1988. godine usledio čips od krompira.

Godine 1991. na tržištu se pojavio naš kroasan 7DAYS – pojedinačno pakovano pecivo sa dugim rokom trajanja, a malo kasnije stigli su i kroasani 7DAYS mini. Nekoliko godina kasnije – 1995. godine – naša inovativna grickalica Bake Rolls osvojila je tržište i postala omiljena među potrošačima.

Otprilike u to vreme, Chipita je počela da se ostvaruje kao međunarodna kompanija kakva je danas. U inostrastvu je otvorila podružnice i sklopila strateška partnerstava sa vodećim međunarodnim i lokalnim kompanijama.

Chipita tako deluje i van Grčke od 1996 godine. Osnovala je proizvodne pogone u Bugarskoj i Egiptu, nakon čega slede pogoni u Poljskoj, Rumuniji, Rusiji i Saudijskoj Arabiji i u novije vreme u Indiji, Turskoj i Malezija. Istovremeno sa tom delatnošću, Chipita je osnovala poslovna predstavništva u 8 zemalja – Češkoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj, Ukrajini, Beloruski i britanski.

Chipita je danas prisutna na međunarodnom tržištu sa tri glavne grupe proizvoda – kroasani i slični proizvodi od testa, pečene grickalice na osnovi hleba (Bake Rolls) i drugi proizvodi.

Naši proizvodi se iz 16 proizvodnih pogona, koje posedujemo u 10 različitih zemalja, isporučuju potrošačima u ukupno 56 zemalja, direktno ili preko strateških partnera.