Istorijat

Chipita je osnovana u Grčkoj 1973. godine kao kompanija za proizvodnju i prodaju slanih grickalica.
U to vreme, naši glavni proizvodi bile su Extra kukuruzne grickalice sa ukusom sira za kojma je 1988. godine usledio čips od krompira.

Godine 1991. na tržištu se pojavio naš kroasan 7DAYS – pojedinačno pakovano pecivo sa dugim rokom trajanja, a malo kasnije stigli su i kroasani 7DAYS mini. Nekoliko godina kasnije – 1995. godine – naša inovativna grickalica Bake Rolls osvojila je tržište i postala omiljena među potrošačima.

Otprilike u to vreme, Chipita je počela da se ostvaruje kao međunarodna kompanija kakva je danas. U inostrastvu je otvorila podružnice i sklopila strateška partnerstava sa vodećim međunarodnim i lokalnim kompanijama.

Chipita tako deluje i van Grčke od 1996 godine. Osnovala je proizvodne pogone u Bugarskoj i Egiptu, nakon čega slede pogoni u Poljskoj, Rumuniji, Rusiji i Saudijskoj Arabiji i u novije vreme u Turskoj, Malezija, Meksiko Indija. Istovremeno sa tom delatnošću, Chipita je osnovala poslovna predstavništva u 8 zemalja – Češkoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj, Ukrajini, Beloruski i britanski.

Chipita je danas prisutna na međunarodnom tržištu sa tri glavne grupe proizvoda – kroasani i slični proizvodi od testa, pečene grickalice na osnovi hleba (Bake Rolls) i drugi proizvodi.

Naši proizvodi se iz 13 proizvodnih pogona, koje posedujemo u 10 različitih zemalja, isporučuju potrošačima u ukupno 56 zemalja, direktno ili preko strateških partnera.

Овај веб сајт користи колачиће, укључујући колачиће трећих лица, да би нам помогли да унапредимо ваше искуство прегледања. Наставком прегледања овог веб сајта прихватате коришћење колачића. Додатна обавештења о томе како користимо колачиће и како да управљате њима наћи ћете у нашој Политици коришћења колачића..