Modern Food Industries (MFI) je osnovana 2007. godine u Saudijskoj Arabiji kao zajednički poduhvat Chipita-e, kompanije Almarai i Olayan grupe.

Almarai je najveća vertikalno integrisana kompanija u okviru mlečne industrije u regionu sa prodajom koja iznosi 13,9 milijardi saudijskih rijala. Ona je kotirana na Saudijskoj berzi u vrednosti od 56,5 milijardi saudijskih rijala (prema podacima iz 2017). Kompanija pruža širok spektar proizvoda uključujući mleko, kiselo mleko, sir, sokove, meso živine i pekarske proizvode.

Modern Food Industries (MFI) je kompanija sa poslovnim sedištem u Rijadu i ima proizvodne pogone u Al Hardžui Hailu. Godine 2009. uvela je kroasan 7DAYS u Saudijsku Arabiju i ubrzo zauzela vodeći položaj na tom specifičnom tržištu. Nakon toga je ušla i na tržište kolača sa proizvodima 7DAYS Swiss Rolls i 7DAYS Cake Bars, dok je 2018. godine na tržištu predstavila i 7Days Bake Rolls. Kompanija Modern Food Industries (MFI) prisutna je i na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Omana i Bahreina.